Wat is een kapper?

Kapper Delft

Een barbier is een persoon die zich bezighoudt met het knippen of scheren van haar, met name om de baard of snor in vorm te brengen en te houden. barbiers wassen meestal hun haar, maar sommige barbiers doen dat niet. Zij knippen en stylen het haar in de kapperszaak. In de winkel is een wasbak waarin zeep wordt gedrenkt om het haar te wassen en stijf te houden. In de winkel gebruiken ze ook tondeuses om het hoofd, de nek en de borst van de klant te knippen en te scheren. De tondeuse is een metalen gereedschap dat wordt gebruikt om het haar te knippen en te scheren. De klant verlaat de winkel met een geknipt hoofdhaar.

In de Verenigde Staten zijn kappers nu voor het merendeel niet-chirurgisch en hun salons bevinden zich meestal in de grotere steden. Het beroep van kapper is in de VS geƫvolueerd naar een modernere setting met een kapperszaak verbonden aan een schoonheidssalon. Er is meestal geen onderscheid tussen een kapperszaak en een schoonheidssalon. In sommige gebieden kan een barbier ook haar knippen en manicure en pedicure geven. Maar dergelijke plaatsen zijn zeldzaam. De meeste kapperszaken zijn gericht op het knippen en stylen van het haar en niet op het knippen of stylen van het haar. En een barbier is eigenlijk een coupeuse. Hij is in de eerste plaats een haarstylist en nagelbijter. Hij moet de basistechnieken van het knippen van haar kennen. Hij moet ook kunnen rekenen op het vermogen om met spanning en druk om te gaan, op voorspraakvaardigheden, klantvriendelijkheid en goede kookkunst.

De meeste kappers verwelkomen nieuwe klanten en kunnen een nieuwe dienst, zoals een manicure of pedicure, aan hun dienstenlijst toevoegen. Over het algemeen hangt de prijs van een knipbeurt af van de tijd die ermee gemoeid is, maar in een goede standaard kapperszaak is de prijs ongeveer $20,00 per uur. Het knippen boven de schouder duurt normaal ongeveer een half uur. De knipbeurt tussen de schouder en de borst duurt normaal ongeveer 1 uur. Het knippen van de laatste centimeters haar kan een of twee uur in beslag nemen, vooral als de klant ver weg is van de winkel.

Wanneer de kapper het haar in het kapsel vastklemt, zal hij weten of het haar geschikt is voor de stijl die hij probeert te bereiken. Hij zal de snit van het haar evalueren en of de stijl zal werken. Hij zal de haarsnit zorgvuldig plaatsen om de coupe een logische vorm te geven.

Verschillende gezichtsvormen zullen passen bij verschillende soorten haarsnitten. Bijvoorbeeld: een puntige haarsnit zal goed staan bij mensen met een vierkant of ovaal gevormd gezicht. Een gebogen haarsnit past bij mensen met een rond of ovaal gezicht. Een hartvormig gezicht – het ideaal. Een Diet Coke-vormig gezicht heeft het haar net boven de kin. Dit type gezicht heeft halflang haar dat recht naar beneden valt. Deze mensen hebben een smalle kin. Bij een driehoekig gezicht wordt het haar ter hoogte van de neus geknipt. Dit type gezicht is breed bij de kin, smal bij het voorhoofd en heeft een spitse kin. Een ruitvormig gezicht heeft een punt als waarschijnlijk het breedste deel van het gezicht. Demaat van dit gezichtstype is groter in de grootte van de kin. Dit gezichtstype is smal bij de kin en breder bij het voorhoofd dat het gezicht recht naar beneden trekt.

Onze derde gezichtsvorm is de zandloper. Deze vorm heeft een plat gezicht. In het midden van het gezicht verdeelt de haarlijn het gezicht in twee gelijke delen. Aan de rand van het gezicht loopt de haarlijn verticaal naar beneden tot aan de punten van het haar. Het gezicht heeft een rondachtige vorm bij de kaaklijn. De ronde vorm van het gezicht aan het begin van de hals, en wordt vlakker naarmate het naar het voorhoofd toe beweegt. Het bewustzijn van het gezicht is geconcentreerd in het midden van het gezicht en in het voorhoofd. De hoge jukbeenderen kunnen een gezicht breder doen lijken. De afgeronde mondhoeken kunnen ook bijdragen tot de rondheid. Mensen met vierkante gezichtsvormen (niet langwerpig) worden omschreven als mensen met “oi” in hun gezicht. Er is sprake van oi wanneer de brede kaaklijn het gezicht in twee gelijke delen splitst en het ene deel vaal en het andere breed is. (Slam darm) Dit type gezicht als grootste deel van het gezicht. De herziening van het vroegere afgevlakte regime heeft ertoe geleid dat veel patiĆ«nten aangezichtschirurgie, kraakbeentransplantaties en vettransplantatie hebben ondergaan om de smalle punten van het gezicht te verbeteren.

Mensen met een dun of klein gezicht worden zelden omschreven als met een breed gezicht. In plaats daarvan wordt van hen gezegd dat ze onder het middengezicht lijken te zijn. Als de zachte weefsellaag goed ontwikkeld is en weelderig is, is het middengezicht ontwikkeld. De botten en jukbeenderen zijn gelift en soms opgetrokken. De enige differentiatie van de lippen vanaf de neus tot aan de kin of de ogen ontstaat waar dan ook vanaf de wenkbrauwen tot aan het voorhoofd of bij de neus. De neus wordt samengetrokken tot het middengezicht.

This entry was posted in verzorging. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.