Voetmassage

Massage Dordrecht

De voet is een van de meest complexe delen van het lichaam; hij moet regelmatig worden aangeraakt en bijgesteld om het juiste evenwicht te bewaren. Het ontspannen van de voet is even belangrijk als het ontspannen van je hele lichaam. Het masseren van de voeten is een geweldige manier om een gespannen spier te ontspannen en de bloedsomloop te stimuleren. Weet je nog dat je moeder je als kind zei: “Gebruik je handpalm of je knieën om je voeten te masseren”? Nou, ze was haar tijd gewoon vooruit.

Als massagetherapeut krijg ik veel voetmassage Nieuwe cliënten leren over thuisverzorging terwijl ze in mijn kantoor zijn. Hoewel het belangrijk is dat ik ze leer wat ze kunnen verwachten en wat de voorzorgsmaatregelen en technieken zijn, is het ook belangrijk te onthouden dat het nog steeds baby’s zijn. Babyvoeten zijn gevoeliger, ze bewegen sneller, en ze laten sporen achter.

Hoe kan voetmassage je helpen?

Hoewel ik geen gediplomeerd masseur ben, heb ik wel een uitgebreide opleiding gehad in manuele therapie, corrigerend lichaamswerk, en diepe weefselmassage. Als het goed gedaan wordt, kan voetmassage een effectieve en ontwikkelingsgerichte manier zijn om kinderen, tieners en volwassenen te helpen de spanningen los te laten die kunnen bijdragen aan blessures, pijn en vermoeidheid in het hele lichaam.

Er zijn talloze studies gedaan naar zwangere vrouwen en hun voeten. Hoewel het geen “in your face” massage is, kan voetmassage helpen de zenuwen te ontspannen, de bloedsomloop te verbeteren, seizoensgebonden affectieve stoornissen aan te pakken, blauwe plekken te verminderen, het immuunsysteem te stimuleren en stress te verminderen, naast vele andere voordelen.

Forrest J. Bell, M.D., directeur van de kindergeneeskunde-kliniek van het Mid America pulmonary and influenza Institute, stelt: “Zwangere vrouwen moeten een soortgelijk schema voor zelfmassage volgen als niet-zwangere vrouwen. Elke zwangere vrouw zou in de loop van haar zwangerschap meerdere voetmassages moeten krijgen. Aangezien de voeten haar grootste orgaan zijn, zouden zwangere vrouwen ongeveer 20 tot 25 minuten voetmassage per dag moeten krijgen.”

Naast het ontspannen van de voeten, moeten zwangere vrouwen ze na afloop ook laten rusten. Na een voetmassage moeten zwangere vrouwen meteen extra vochtinbrengende crème op de voeten aanbrengen om droogheid en geurtjes te voorkomen.

Onthoud dat nieuwe ouders veel hulp nodig hebben. Het zelfvertrouwen, de energie en het vertrouwen die de adolescentie biedt, kunnen gemakkelijk worden weggevaagd wanneer de mamafase en de bloeifase het overnemen. De mamafase en de bloeifase zijn niet noodzakelijk wat nieuwe ouders wensen, maar ze beïnvloeden elk aspect van het leven tot die eerste paar maanden wanneer het kind solide menselijk gedrag aanneemt en alleen staat. Aanraking is een manier om de ontberingen van Momgery en Blonding stadium te helpen verlichten.

Een sessie voetmassage kan effectief zijn voor bijna elk deel van het lichaam, met inbegrip van de schouders, elleboog, rug, benen en heupen. Als u bijvoorbeeld aanhoudende hoofdpijn heeft, probeer dan eens een aromatherapeutische voetmassage. U kunt het verschil in uw leven meteen voelen nadat u een voetmassage hebt ondergaan. Veel mensen melden dat ze zich ontspannen, verjongd en minder gespannen voelen, meestal binnen tien minuten.

This entry was posted in verzorging. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.