Massage Therapie

Massage Den Haag

Massagetherapie is de oefening van het lokaliseren en manipuleren van de therapeutische punten van het lichaam, met name het hoofd, de nek, de nekspieren, de gewrichten, de armen en de voeten. Massage omvat de toepassing van afgestemde instrumenten die een verscheidenheid aan afgemeten stoten produceren om de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam te vergemakkelijken; de bloedsomloop te stimuleren; de spijsvertering te bevorderen; nerveuze spanning los te laten; stress te verminderen; pijn te verminderen; en de lichaamshouding te verbeteren door de uitlijning van het lichaam te corrigeren, de gewrichten te bewegen en de structurele symmetrieën van het lichaam te herstellen. Ook kan de druk van de massagebewegingen zorgen voor de circulatie van heilzame vloeistoffen naar gevoelige weefsels.

Massagetherapie is een effectieve behandelmethode voor een aantal aandoeningen, zoals nekpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn, artritis en reumatische aandoeningen. Bovendien kan het gebruik van massage de huid ten goede komen bij aandoeningen als rosacea, acne, eczeem, brandwonden door insectenbeten en andere dermatologische aandoeningen. Massage kan ook nuttig zijn bij de behandeling van een aantal aandoeningen zoals slapeloosheid, angst, astma en slapeloosheid.

Het uitoefenen van gecontroleerde druk op een lichaamsdeel staat bekend als manipulatie. Een massagetherapeut is opgeleid om een specifieke hoeveelheid druk uit te oefenen op een lichaamsdeel, afhankelijk van de massagetechniek en de diagnose. Massagetechnieken vereisen meestal precieze handbewegingen en intense druk om de spanning in een lichaamsdeel los te maken. Ook worden de wenkbrauwen en de hoofdhuid soms strak gesloten tijdens een massage, en de hand kan op een afstand van de ogen worden geplaatst om te voorkomen dat de persoon rechtstreeks wordt aangekeken. Een afstand van 5 tot 15 cm is de gebruikelijke afstand die een ervaren massagetherapeut gebruikt om contact te maken met spanning in het lichaam.

Bij een massagetherapiesessie kan de therapeut een speciaal ontworpen tafel gebruiken om uw lichaamsdelen vast te houden of er druk op uit te oefenen. Eerst wordt een oppervlaktemassage gegeven door de massagetherapeut, geholpen door bewegingen van zijn hand, die zachtjes op het oppervlak van het lichaam spelen. Dit helpt om de spierspanning te verlichten en verklevingen in het bindweefsel af te breken. Vervolgens kan de therapeut een smeermiddel op het drukpunt aanbrengen, in dit geval kan de persoon zijn hand op het drukpunt leggen. Het smeermiddel is een combinatie van de warmte en de wrijving die helpt bij het ontspannen van de spieren en het bindweefsel in het lichaam. Wanneer de spieren ontspannen zijn, zal het lichaam soepeler zijn en de gewrichten gemakkelijker kunnen bewegen, wat zal leiden tot een vermindering van pijn en stijfheid.

Redenen voor Massage

Er is een grote verscheidenheid van redenen waarom een persoon kan besluiten om een massage te krijgen. Deze redenen kunnen zijn: de wens om meer ontspannen te zijn, verfrist te worden, pijn te verlichten, of gewoon om verwend te worden.

Een massage kan verlichting geven bij pijn die er gewoon niet is. Een massage therapeut zal gebruik maken van langzame en zachte druk om de spanning in je lichaam te verlichten om u te helpen zich beter te voelen. Een massage kan een verscheidenheid van verschillende voordelen die veel verder gaat dan het gevoel ontspannen.

Massage kan een effectieve manier zijn om een betere massage te krijgen, en een betere massage-ervaring voor je te creëren. Het is ook gratis en altijd en overal beschikbaar!

Leer meer over massagetherapie, en vind ook een gespecialiseerde via een massageschool.

This entry was posted in verzorging. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.