Massage Therapie

Relax massage Eindhoven

Relax massage is de toepassing van een specifieke techniek of procedure op de zachte weefsels en spieren van het lichaam.

Massagetherapie kan worden toegepast bij het oplossen van pijn (je weet wel, de pijn die je krijgt als je per ongeluk je teen stoot aan een tafel of als je een spier verrekt terwijl je een zwaar pakket draagt), het oplossen van weefselstijfheid en het helpen ontspannen van spieren in het lichaam. Sommige massagetherapieën kunnen ook het gebruik van gespecialiseerde “smart drugs” (Botox en Somnus) omvatten die het lichaam kunnen helpen bij het vrijmaken van chemische stoffen die zich tijdens het behandelingsproces hebben opgehoopt.

Massage therapie is ook vaak de behandeling van keuze voor veel mensen die chronische pijnklachten hebben. Deze mensen kunnen als kind neus-, oor- of keelinfecties hebben gehad of komen terug van een operatie of herstel. Massagetherapie ontspant de patiënt vaak en helpt hem of haar weer rustig te worden of zich te ontspannen na een dag van pijn.

Er zijn ook veel mensen die naar massagetherapie komen met Post-Traumatische Stress Stoornis (PTSS) of een andere psychische stoornis. Deze mensen kunnen uit een situatie komen waarin ze gewelddadig gewond zijn geraakt of een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt. Voorbeelden hiervan zijn veteranen die blootgesteld zijn geweest aan gevechten of politieagenten die vrienden of familieleden hebben verloren tijdens een gevecht. Deze mensen komen misschien naar massagetherapie vanuit therapieën die ze in een ziekenhuis hebben gekregen, zoals psychotherapie, ergotherapie en fysiotherapie.

Massagetherapie is ook vaak de voorkeursbehandeling voor mensen die medische problemen ondervinden of medische ingrepen ondergaan. Deze aandoeningen kunnen onder meer het “outlet syndroom” omvatten, een aandoening die wordt behandeld door massage van de voeten en handen. Somatische therapie is ook een behandeling voor mensen die intense of aanhoudende pijn ervaren in de buik, benen en voeten. Het kan ook worden gebruikt om pijn aan te pakken die zich voordoet in het hoofd, het gezicht, de nek en de wervelkolom.

Dit zijn enkele voorbeelden van massagetherapie. Massagetherapie wordt algemeen beschouwd als een veilige, effectieve en wenselijke behandeling voor mensen die met uiteenlopende gezondheidsproblemen te kampen hebben.

This entry was posted in verzorging. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.