Kies een behandeling

Wavefront / Custom Vue

De Wavefront / Custom Vue techniek (PTA, Zyoptix) personaliseert alle gegevens van het geanalyseerde oog, waardoor de ooglaserbehandeling nóg betere resultaten oplevert. Deze technologie biedt aanzienlijk meer perfectionisme in het gezichtsvermogen dan voor een bril of contactlenzen haalbaar is.

Naast imperfecties of aberraties van de lagere orde (verziendheid, bijziendheid en astigmatisme) is Wavefront vooral een effectieve oplossing voor patiënten die na een Epi-Lasik, Lasek, Lasik of PRK behandeling meer complexe klachten overhouden. Om deze klachten te behandelen wordt ook onregelmatigheid of aberraties van de hogere orde in het hoornvlies verwijderd. Wavefront Custom Vue (irisregistratie)Denk hierbij aan optische afwijkingen zoals het zien van onder meer halo’s, lichtflitsen, grote pupillen of nachtblindheid. Door het elimineren van zowel de lagere als hogere orde aberraties kan het zicht worden geperfectioneerd.

Wavefront procedure

Het te behandelen oog wordt geanalyseerd en gemeten door middel van WaveScan technologie. Met het WaveScan systeem kan het oog worden bestudeerd om alle hoge en lage orde aberraties in kaart te brengen (zie afbeelding). Door middel van een irisregistratie worden de exacte gegevens automatisch door de laser ingesteld zodat u direct kunt worden behandeld.

Resultaten van Wavefront Custom Vue

Dankzij de hoge nauwkeurigheid is het resultaat van een Wavefront behandeling vele malen preciezer dan een op maat gemaakte bril of contactlenzen. Zowel zien in het donker als in het licht zal sterk verbeteren.

Voordelen van CustomVue Nadelen van Custom Vue
Superieur zicht t.o.v. bril en contactlenzen. Onbekend.
Hoge precisie voor uitstekende resultaten.
Pijnloze procedure.

Voorwaarden van Wavefront

Onbehandelde mensen met aberraties in het brekend oogsysteem kunnen evengoed in aanmerking komen voor de Wavefront methode.
De Wavefront Custom Vue behandeling is uiterst geschikt bij mensen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Bijziendheid tot -6.00 D (Dioptrie).
  • Verziendheid tot +4.00 D.
  • Cilindersterkte tot 3.00 D.
  • In het verleden met LASIK of LASEK behandeld.

Uw informatie over ooglaseren