Kies een behandeling

Lasik

Lasik behandelingLASIK (Laser Assisted in-Situ Keratomileusis) is de populairste ooglasermethode die inmiddels miljoenen mensen met succes heeft weten te behandelen. Deze bijna alles-in-één ooglaser techniek kan zowel astigmatisme als verziend- en bijziendheid corrigeren. En omdat Lasik voor de snelste genezing en resultaten zorgt, kunnen beide ogen direct achter elkaar worden behandeld. Lasik maakt zelfs het dragen van een bril overbodig.

Lasik procedure

De patiënt wordt allereerst verdoofd met oogdruppels. Naast een oogklemmetje wordt ook een soort ring op het oog geplaatst waardoor het oogdruk even toeneemt. Dit is standaardprocedure van Lasik.

Met behulp van een microkeratoom of mesje worden de 3 buitenste lagen van de Cornea gedeeltelijk losgesneden en hiermee een flapje gecreëerd (zie afbeelding). Na het omklappen van deze flap kan de kromming van het hoornvlies worden gecorrigeerd met behulp van een computergestuurde excimer laser. Deze zorgt er tevens voor dat de inwendige lagen in het hoornvlies opnieuw worden gevormd.

Om de behandeling af te ronden wordt het flapje teruggeklapt naar de originele positie. De snelle en pijnloze behandeling van LASIK duurt niet langer dan een halve minuut.

Resultaten van de behandeling

Direct na de behandeling zijn uw ogen gevoelig voor zonlicht en u zult nog wazig zien. Maar binnen enkele uren merken de meesten al een verbetering in het zicht. Ter bescherming van eventuele oogirritatie of andere klachten, krijgt de patiënt oogschildjes mee. Deze doorzichtige schildjes beschermen het oog in de nacht.

Over het algemeen is het zicht binnen 2 dagen na de ingreep geoptimaliseerd. Overgevoeligheid kan echter nog een paar dagen langer aanhouden.

Voordelen van Lasik Nadelen van Lasik
Vervangt de bril. Gebruik van mesje.
Zeer kort genezingsproces. Mogelijk dagenlang overgevoelige ogen.
Ingreep verloopt pijnloos. Droge ogen verhoogt kans op complicaties.

Voorwaarden van Lasik

Een Lasik ooglaser behandeling is uitermate geschikt voor mensen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Bijziendheid tot -10.00 D (Dioptrie).
  • Verziendheid tot +4.00 D.
  • Cilindersterkte tot 6.00 D.

Uw informatie over ooglaseren