Kies een behandeling

Femto-Lasik

Femto-Lasik (FemtoSecond)Femto-Lasik methode (IntraLase Femtosecond of IntraLase Lasik) is de vergelijkbare techniek van Lasik, maar nóg veiliger. Net zoals bij de Lasik behandeling is deze techniek effectief bij mensen met een dun hoornvlies en hoge oogsterkte. Het verschil is dat deze techniek nóg hogere plus (+) en min (-) dioptrieën perfect kan combineren met een dun hoornvlies.

Het tweede voordeel ten opzichte van Lasik is dat er bij deze (modernere) techniek niet in het hoornvlies wordt gesneden. Aan de hand van een computergestuurde Femto-laser kan een heel klein deeltje van het hoornvlies worden losgeweekt.

Femto-Lasik procedure

Er wordt een oogklem geplaatst. Nadat het oog is gedesinfecteerd en verdoofd met oogdruppels, creëren computergestuurde koude laserstralen een dun flapje / lamel in het hoornvlies. Vervolgens slaat de oogarts het flapje om, zodat alle overbodige hoornvliesweefsel onder de opening kan worden verwijderd. Ook dit laatste gebeurt met behulp van laserstralen.
Zodra de kromming van het hoornvlies is gecorrigeerd, legt de arts het flapje weer terug in haar oorspronkelijke positie.

Resultaten van deze behandeling

Tot enkele uren na de operatie is napijn mogelijk. Binnen 1 tot 2 dagen is het oog zodanig hersteld dat u gewoon weer aan het werk kunt.
Het behandelde oog bereikt na een week tot 3 maanden tijd optimale resultaten. Gedurende de eerste 2 weken is ogen wrijven afgeraden.

Voordelen van Femto-Lasik Nadelen van Femto-Lasik
Geen gebruik van scalpels. Kans op (lichte) oogirritatie kort na de behandeling.
Veiliger dan Lasik methode.
Vrij korte herstelperiode. Wegens kostbare ooglaserapparatuur en onderhoudskosten is de behandeling iets duurder.
Zichtbare resultaten binnen enkele uren.
Geen leesbril en contactlenzen meer nodig.

Voorwaarden van Femto-Lasik

Femto-Lasik methode is geschikt voor patiënten die voldoen aan de volgende voorkeuren:

  • Bijziendheid tot -10.00 D (Dioptrie).
  • Verziendheid tot +5.00 D.
  • Cilindersterkte tot 6.00 D.
  • Dun hoornvlies.
  • Combinatie van een hoge cilinder afwijking én dioptrie (bij en- verziendheid).

Uw informatie over ooglaseren