Prijs vergelijking

Euroteken oogOndanks het feit dat ogen laseren steeds betaalbaarder wordt, blijft een behandeling voorlopig nog vrij duur! Alle klinieken die de concurrentie proberen vóór te blijven, bieden hun diensten veelal aan voor een concurrerende prijs.

Prijs en prijsvergelijking van ogen laseren

Maar net zoals bij opticiens of andere commerciële organisaties zou een spotprijs ten koste gaan van de kwaliteit. Dit nadeel gaat overigens níet in elke branche gelijk op, vooral in de wereld van refractieve chirurgie. Ogen laseren met lagere tarieven zonder kwaliteitsverlies is geen uitzondering.
Voor hetzelfde geld komt de goedkoopste ooglaser behandeling kwalitatief hoger uit de test dan bij een duurdere concurrent! Een Femto-Lasik behandeling kan bij kliniek A voordeliger zijn dan kliniek B, zonder enig kwaliteitsverschil. Zo kunt u werkelijk honderden euro’s besparen door goed te informeren bij meerdere ooglaser klinieken!

Bedenk ook dat de prijs van een vooronderzoek niet bij elke kliniek zit inbegrepen. De gemiddelde kosten van een medisch vooronderzoek bedraagt ruim € 100,-. Steeds meer klinieken bieden deze service echter gratis aan.
Het verschil tussen een goedkope en dure ooglaserbehandeling varieert dit jaar nog tussen zo’n € 1000,- en € 3000,-.
Tenslotte is een goede behandeling pas compleet met bijbehorende nazorg/ nacontroles. Meestal zitten deze diensten standaard bij het pakket inbegrepen, maar lang niet bij alle klinieken!

Ogen laseren in het buitenland? De voor en- nadelen

Puur om geld te besparen, laten prijsbewuste mensen liever hun ogen laseren in het buitenland.
In Turkije kost de gemiddelde ooglaserbehandeling slechts €1500,-. U bent er ruim voor de helft goedkoper uit als een vergelijkbare behandeling in Nederland!
Voordelig ogen laseren is dus mogelijk, maar wees dan wel voorbereid op een ander type prijskaartje.
Niet alle buitenlandse klinieken houden namelijk voldoende rekening met de hygiëne. De kans om infecties op te lopen ligt daar een aanzienlijk stuk hoger dan in Nederland.
Tel hiernaast de kosten bij van de totale reis heen en terug. En bovendien loopt u kans dat de vakantie te kort van duur is voordat de volledige procedure van een behandeling is doorlopen.
Het komt regelmatig voor dat patiënten in het buitenland een oog-infectie hebben opgelopen. Hierdoor kan de prijs van de nazorg (én de vakantie zelf) flink oplopen.
Er zijn slechts een handvol buitenlandse klinieken die een pakket aanbieden, waarvan de nazorg/ nacontroles in Nederland uitgevoerd worden.
Mocht u ogen laseren in het buitenland serieus overwegen, hou dan in ieder geval rekening met:

  • Tijdsduur van de vakantie (i.v.m. nazorg of controles)
  • Kosten van de reis en verblijf
  • Veiligheid van ogen laseren in het buitenland (kans op ooginfectie of besmetting)

Vergoeding van de zorgverzekering

LET OP! Dit geldt uitsluitend voor een aanvullende verzekering.

Laat uw ogen niet laseren voordat u contact heeft opgenomen met uw zorgverzekeraar.
Aangezien ogen laseren als een medische ingreep wordt gezien, zijn sommige ooglaser klinieken aangesloten bij een aantal zorgverzekerings maatschappijen in Nederland.
De zorgverzekering kan een groot deel van ooglaserbehandeling kosten vergoeden. Hoeveel u hiervan precies kunt profiteren, hangt van enkele dingen af.

Houdt er ten eerste rekening mee dat een zorgverzekeringsmaatschappij niet bij alle klinieken aangesloten is, en vice versa.
Ook is de kans groot dat niet elke soort behandeling gedekt wordt.
Informeer dus bij uw zorgverzekeraar naar hun aangesloten klinieken en soorten behandelingen.

Het is verstandig om ook eerst een vooronderzoek te laten doen bij een (erkende) kliniek in de buurt. Een oogarts vertelt dan of u überhaupt in aanmerking komt voor een behandeling.
Zoja, dan krijgt u ook meteen te horen welke soort behandeling het meest geschikt is voor u.
Twijfel niet om vervolgens de prijs opgave van deze ooglaserbehandeling te vergelijken met andere klinieken in Nederland. De prijs van een soortgelijke behandeling kan namelijk behoorlijk verschillen met een andere kliniek. U kunt bijvoorbeeld zelfs goedkoper uit zijn bij kliniek A zonder vergoeding, dan bij kliniek B waarvan een bepaald bedrag wél wordt vergoed.

Geen vergoeding van uw zorgverzekering?

Mocht uw verzekeraar niks of onvoldoende vergoeden, dan rest er nog één alternatief. Regelmatig bieden klinieken een ooglaser behandeling aan voor een bijzonder scherpe prijs. Zodoende profiteert u wellicht meer van een scherpe aanbieding dan het bedrag dat de zorgverzekering vergoedt. Zo staat Iris Ooglaseren in de schijnwerpers met een zeer aantrekkelijke korting op de Intralase Femtosecond methode. Met maar liefst 60% korting op ogen laseren is een kans die u niet mag mislopen!

Uw informatie over ooglaseren